Тендите за деловните објекти се популарни во различни компании, вклучувајќи малопродажни објекти, ресторани но и бизниси со услужна дејност. Тендите може да обезбедат простор за рекламирање за компаниите, да ги одржуваат објектите поладни во текот на летните месеци и да обезбедат покривање за минувачите – а тоа може да ги поттикне да сакаат да влезат во самата продавница.

Тендите ќе го подобрат и вашиот бизнис, како и искуството за вашите клиенти. Заштитата на вашата надворешност од сонце и дожд ќе го зголеми имиџот и профитабилноста на вашиот ресторан или бизнис.

Ќе разгледаме и дополнителни фактори кои треба да ги земете предвид при изборот на тенда.

Рамна тенда

СТИЛ
Естетиката е од суштинско значење ако не сакате вашите тенди да се истакнат во споредба со остатокот од вашата зграда. Важно е да ги разгледате вашите опции и да земете во предвид неколку видови, за да добиете чувство што најдобро одговара за вашиот бизнис.

Изберете бои, логоа, фонтови и други елементи кои најдобро ја претставуваат вашата компанија и бренд. Тендата ви овозможува да го проширите типот на знаци на вашиот излог, а истовремено да пренесете порака до потенцијалните клиенти.

Модерната, чиста и шарена тенда додава софистициран аспект на бизнисот, информирајќи ги потенцијалните посетители дека ги очекува искуство со пет ѕвезди. Дизајнот на тендата мора да биде во согласност со целокупната марка на ресторанот. Можеби изгледа едноставно, но материјалот што ќе го изберете ќе има значително влијание.

Роло тенда со принт
Роло тенда со принт

ГОЛЕМИНА
Соодветната големина за вашата тенда ќе биде одредена од тоа што имате намера да заштитите и колку простор имате на располагање. Ако сакате да додадете тенди на прозорците или вратите за да го намалите сончевиот сјај и засилување, големината се одредува според прозорецот или вратата.

Надворешниот простор што сакате да го заштитите ги одредува капаците на дворовите. Можно е да се поврзе тенда со конструкцијата за да се покрие соседниот надворешен простор за јадење. Настрешница во стилот на пергола може да биде решение ако надворешниот простор се наоѓа подалеку од зградата. Овие се клучни размислувања што треба да ги имате на ум во за дизајнот на тендата на дворот на вашиот ресторан. Изберете големина на настрешница што го покрива она што сакате да го покриете; секогаш се претпочита малку поголема „крошна“ отколку премногу мала.

МАТЕРИЈАЛИ И БОИ
И бојата на вашата комерцијална ткаенина за тенди и видот на употребениот материјал може да влијаат на тоа колку топлина можат да издржат вашите тенди. Посветлите бои, на пример, задржуваат помалку топлина на директна сончева светлина и можеби попривлечни за сопствениците на куќи кои сакаат да создадат свежа, привлечна атмосфера во своите домови.

/Accent awnings blog